5 международный творческий конкурс «Золотая осень» для детей, педагогов и воспитателей

 

 

Наурыз көже дайындау

VI Республиканский творческий конкурс «Моя Родина — Казахстан» для детей, педагогов и воспитателейПятый международный творческий конкурс «Золотая осень» для детей, педагогов и воспитателей Второй международный творческий конкурс «Абай әлемі» для детей, педагогов и воспитателейЭкспресс-публикация Отправить материал на публикациюСертификат о публикацииПубликация на портале «Азбука.kz»СвидетельствоПортфолио учителяЯндекс.Толока — заработок в интернете

Частное учреждение «Средняя школа в честь прп. Сергия Радонежского»
 

Версия для печатиВерсия для печати

Наурыз көже Құрамы: сүр ет, сүрленген қазы, бидай жармасы, қарабидай жармасы, арпа жармасы, сұлы жармасы, күріш, сөк немесе, ақталған тары, қарақұмық жармасы, сүрленген құрт 1–2 түйір, сүзбе, қаймақ, айран, сүт, су. Жеті түрлі дәндерді есепке алып жасадым. Салқын суды қазанымызға құйып, сүрімізді салып, қайнатамыз. Көбігін алып, аса шыға қоймайды, отты, ақырындатып, 1–1,5 сағат қайнатамыз, піскен соң етті сорпадан шығарып алып, ұсақтап тураймыз. Сорпаға жуылған дән жармаларды, сүрленген құртымызды салып пісіреміз, жартылай піскенде үстіне сүт құйып, әбден пісіреміз. Отты сөндіріп, үстіне сүзбені, айранды құйып, жақсылап сапырамыз, ұсақталып туралған ет-қазыны салып, тағы сапырамыз. Астарыңыз дәмді.

Категория: